Няма да бъда част от този Министерски съвет. Този формат не

...
Няма да бъда част от този Министерски съвет. Този формат не
Коментари Харесай

Кирил Петков за споразумението с ГЕРБ: Този формат не е коалиция, напротив

„ Няма да бъда част от този Министерски съвет. Този формат не е коалиция, в противен случай - той е основан точно тъй като не можем да създадем коалиция с ГЕРБ “. Това разгласи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в профила си във Facebook. 

„ Трябва ясно да се признае, че обещанието да няма нито един човек, обвързван с ГЕРБ в предстоящ кабинет с втори мандат, не е спазено с Мария Габриел. Ако нашите другари и гласоподаватели са се почувствали извънредно от този факт, се оправдавам “, написа Петков.

Вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за ръководство на ротация с втория мандат.



„ Важно е да се означи, че промяната на министър-председател ще е реалност, само че министрите остават същите. Този модел на ръководство, когато има неспособност две партии да са в коалиция, само че и неспособност да се направи кабинет без общо гласоподаване в Народното събрание, е единственият вероятен - заимстваме го от страни като Ирландия, Израел и Румъния “, разясни Кирил Петков в обществените мрежи.

По думите му, в случай че би трябвало да избират да си затворят очите пред евентуална корупция, или правителството да падне, ще изберат второто.

„ Ротационният механизъм дава опция за това и в двата интервала - първите 9 месеца Ники Денков може да подаде оставка, по-късно - всички министри също “, изясни Петков. 

„ Някои споделят „ Вие направете държавното управление, пък след 9 месеца може и да не подкрепите “. Не. Точно противоположното - ще си спазим отговорността в тази формула и я вършим, с цел да стигнем най-малко до 18 месеца в ръководство. 18 месеца е минималният период за Шенген, еврозоната, работа по проекта за възобновяване и отпушване на всички инфраструктурни планове “, написа още Петков. 

Според него Мария Габриел е била ключа, с цел да може този модел да бъде конструиран.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР